Откриване на Пловдив - европейска столица на културата 2019

Пловдив - древен и вечен

null

Вторият по големина град в България – град Пловдив се слави с богато културно-историческо наследство. Счита се, че съществува от 4000 г. пр. н.е. и според класация на „The Daily Telegraph” от 2011 г. Пловдив е най-старият жив град в Европа, постоянно обитаван от създаването си. Бил е населяван от траките, древните гърци и римляните, които са оставили траен отпечатък в историята и архитектурата на града. Сред паметниците на културата на Пловдив могат се видят Римският форум, Античният театър, Римският стадион, малката базилика, Римският акведукт, Музей Тракарт, Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“ и други.

Голямото откриване ще премине под слогъна „Ние сме всички цветове“

null

Къде: 2 януари 2019, 19:00 часа

Кога: бул. „Цар Борис III Обединител“

Град Пловдив е сред дестинациите, които не бива да пропускате да посетите. Тази година градът ще бъде Европейска столица на културата 2019 и посетителите му ще могат да се насладят освен на архитектурно-историческите забележителности, и на богата културна програма. Тя е структурирана в четири тематични платформи – сливане, трансформиране, възраждане и релаксиране. Те отразяват живота, общностите, особеностите и традициите на Пловдив. Ще имате възможността да посетите множество събития, които ще разширят Вашите представи за града и ще Ви обогатят емоционално.

Откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 ще се състои през три последователни дни – 11, 12 и 13 януари 2019 в сърцето на града. Кулминацията ще е на 12-ти с най-атрактивното събитие – Спектакъла „Ние сме всички цветове“, който е съчетание от музика, танц и светлина. В него ще вземат участие над 1500 артисти от страната и чужбина, които ще поставят основните теми, заложени в програмата на „Пловдив 2019“ под мотото „Заедно“. Спектакълът ще се проведе на специално изградена 30-метрова сцена на 6 нива, която има осигурена 360 градуса видимост за зрителите.

Ако все още не сте резервирали хотел за престоя си по време на Откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, Хотел SPS Ви предлага своите уютни стаи и апартаменти. Можете да резервите желаното от Вас помещение в секция Настаняване.